Linda Myrberg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsotipsHolistiska tipsKostProdukter jag gillarSuperfood & Recept

Här är svaret på varför det kan vara bättre att äta bärpulver än färska eller frysta bär!

pulver-pa-skedar

1. Bär och grönsakspulver är superkoncentrerat, eftersom man har tagit bort vatteninnehållet i låg temperatur och under en längre tid så att bionäringen sparas.

2. Många av bärens läkande ämnen, som olika nyttiga fettsyror, finns faktiskt i fröna. Fruktköttet och saften innehåller 30-40 % av näringsämnena och skalet har cirka 20 %. Resten finns i fröna. När man äter färska eller frysta bär kan tuggningsprocessen sällan krossa de små fröna, utan de sväljs hela till ingen nytta. 

3. Malet till pulver tillgodogör sig vår kropp hela bäret. Det förenklade upptaget samt den koncentration som torkade hela bär utgör, gör att bärpulver är en bra investering både hälso- och prismässigt!

4. Spara tid och plats! Torkningen ger en naturlig hållbarhet i flera år utan några tillsatser. Fyller 1/10 av vad färska bär gör.

5. Frysta bär är oftast tvättade och i vad vet man inte, sedan är det ju miljöaspekten i att flytta runt på frusna varor som drar ström.

6. Färska bär är oftast odlade i växthus och utvecklar inte egen modståndskraft mot vind, kyla och snö. Vildvuxna bär är att föredra pga det karga klimatet, innehåller de upp till 10 ggr mer anti-oxidanter.

7. Juice är gott, men endast färskpressad innehåller mycket aktiva antioxidanter och vem hinner juica i vardagen? Köper man den är de oftat pastörierade för att kunna hålla eller fylld med konserveringsmedel har man missat hälsoaspekten.

8. Dessutom innehåller inte kallpressande juicer FIBRER, som vi behöver för en sund tarmflora!

produkter-i-sno

NORDIC SUPERFOOD by MYRBERG innehåller SJÄLKLART HELA, VILDPLOCKADE bär från de rena nordiska skogarna!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons