Linda Myrberg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Dag 2 på den denna juicefasta med yoga, var både bra och fruktansvärd. Det började perfekt, härlig hotyoga med Milla Floryd, som sammansatt en klass som stimulerar tarmar och utrensning. Jag kände mig ok på morgonen, trött men huvudvärken började avta… bestämde mig för att spa´a en timme efter klassen!FullSizeRender[4]

IMG_2790

Hagabadet är ju en “institution” i Göteborg och här har man i flera 100 år tvagat sig i otroliga omgivningar. De har gjort mycket fina tilltag de senare åren, bl.a en ny restaurang, Pure Bistro & Wine, ( men den behöver jag inte besöka i dessa dagar, tyvärr..) Det är mycket hemtrevligt, uppmärksam personal, doftar gott och rent överallt. Vilket kan vara svårt på spa/badhus – men här lyckas de. Jag är rätt arbetsskadad genom mitt yrke som spa konsult, och jag letar frenetiskt efter fel hela tiden… men här går jag bet.

IMG_2842

Jag börjar naturligtvis i bastun ( mitt andra hem) och varvar med kalla duschar, vilket hjälper kroppen att rensa ut alla slaggprodukter, som nu börjar lossna. Saknar dock mina essentiella oljeblandningar, som jag borde tagit med;-(

Sedan tog jag några varv i Ägget ( den stora poolen) och kände mig lätt och fri – det är bara en annan kvinna i poolen, så det är lugnt och stilla, nästan meditativt att simma runt och sådan lyx med en så stor pool, vilket man sällan har på spa.

IMG_2792

Sedan hittade jag en nyhet, en relax lounge med gungande stolar, där jag gosade ner mig med lite varmt ingefära vatten och fluffiga filtar.

Åh vilken känsla, kan närmast liknas vid att vaggas i en “hammock”, men här var det mysig musik runt öronen och kombination gjorde att jag snorksomnade… Efter 20 minuters “powersleep”, vaknade jag pigg och avslappnad. Vilket drömmorgon – nu skulle jag åka till jobbet med nya juicer och energi!
IMG_2796

Väl på kontoret intogs lunchjuicen, med morot, äpple, rödbeta, LAKRITS:-), Nordic Superfood svarta vinbär rawjuice och BLUE ( blåbär, aronia, sv.vinbär) Helt gudomligt god – heja Erika Erlando, som gör så underbara smaker och goa blandningar..

Men efter detta händer något, jag blir helt illamående, blek och skakig… Jag kämpar mig igenom ett nyhetsbrev jag skall skicka ut. Glömmer sätta på det viktigaste..loggan.. och jag känner att hjärnan är helt tom och jag packar ihop och åker hem. Väl hemma, blir jag ännu värre, och jag kräks en cerise kaskad av mina dyra droppar. Detta hade jag inte räknat med, dock hade vi blivit varnade om att rödbetan har en kraftig effekt, men jag trodde jag var “hard core” eftersom jag äter så nyttigt normalt också. Tog en avokado, som vi fick lov att göra om hungern var stor, för nu var jag ju helt tom, förvirrad och hungrig igen! Slängde mig i soffan och somnade i 2 timmar. BUM!

På eftermiddagen blev jag pigg igen, och hade lovat barnen att se Miriam Bryant, på Kulturkalaset. Detta, som känts som en utopi för några timmar sedan, klarade jag galant. Vi började med “En studie i självbehärskning”  no.2  – Äta på restaurang med juice. Så medan jag sluprade medhavd juice,  åt resten av gänget smarrig hamburgare. Kan inte säga att jag inte ville smaka och var också väldigt nära att ta en sallad, bara för att få tugga och vara med i gänget. Min kompisar tog en drink och en öl, och det är just här som den riktiga utmaningen kommer. Hänget, myset, det sociala, solen skiner – 36.000 personer i kalasstämning på Avenyn. Mitt hjärta och hjärna, ville också HA ett glas rosé i solen och en god maträtt!!!!

IMG_2801

Men kroppen mådde bra, så det var inte ett fysiskt behov…alls. Detta är nog en av de viktigaste erfarenheterna man får genom en fasta. Att vi stoppar i allt för mycket av av fel kost av gamla vanor och genom sociala aktiviter. Det är intressant att följa diskussionerna inne i ens eget huvud. Jag skulle ju aldrig byta bort mitt sociala liv med god mat mot ett asketiskt liv på groddar och juice, men det är kul att studera hur både kropp och knopp uppför sig när den utmanas på detta sätt.

FullSizeRender

Dag #1 Bild från när “Studien i självbehärskning” no.1 inleddes – Äta hos annan familj med egen juice. Det var en självpina, för det doftade så gott och jag vet att det smakade himmelskt, så det var helt klart en rivstart mentalt.

Kan helt klart säga att det lättaste är om man kan låsa in sig själv i dessa dagar och gotta sig med självinsikten om att magen redan blivit plattare – eller så gör man som jag,  ut och visar barnen vad karaktär och envishet är:-)

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons