BLOGGMENY

Jag måste erkänna att jag just blivit kär …i ett par tights! Jag är kanske den som är mest sen, i hela sport Sverige, med att förstå kompressionskläder, men nu har det hänt! Nu förstår jag varför man skall ha kompressionstights och vilken jätteskillnad det gör! Rena rama dopingen!

camp pro 2

Det finns ju många brands därute, men bara ett brand tillverkar skräddarsydda kläder efter dina mått! Nämligen Camp Pro! Camp har funnits i nästan 100 år, de började med korsetter och vidareutvecklade senare till många idrotts medicinska produkter. Idag finns de i de anrika skofabrikslokalerna på Hornsgatan 164, där de 2015 körde igång konceptet Camp Pro – som är hybrid av idrottsmedicinsk klinik och butik med noga utvald utrustning för träning, rehabilitering och ett aktivt liv.

camp pro

Först blir man mätt på många delar av benet, både utsida och insida. Sedan tar det några veckor att sy upp byxorna. Jag som inte är långdistanslöpare på något sätt, jag brukar springa 4- 6 km, ibland har jag tagit 8 – 10 km., var väldigt spänd på hur dessa skulle kännas – dessa RETIK byxor!

img_0084.jpg

I vackert vinterväder skulle de nu provas, det känns ju som en stram stödstrumpa, där inget fett, har en chans att röra sig. Inget daller här inte, vilket bara det, är en bonus:-)img_0085.jpg img_0108.jpg img_0096.jpg

Det är absurt att säga det, men jag blev nästan inte andfådd!! Det kändes som om jag fick bättre syresättning och mer energi, som jag var dopad 😉 Inga som helst ansträngningar att springa 8 km.! Jag kunde knappt förstå att det var sant, att man verkligen kunde känna sådan skillnad!

img_0091.jpg

Glad stretching! Jag tänkte att det kanske var en väldigt bra dag, men har nu även haft dem på vanligt gym pass, på crossfit ( där jag var den enda som gjorde 5 WOD rundor och de andra 3…) och nu senast i går på konditionsklass med löpning och Thoraxtrainer.

img_0260.jpg img_0257.jpg löpning

Alltså samma sak igen! Grym energi, sprang tillsammans med triatleter, som både frustade och stönade, jag blev andfådd, men inte som jag brukade för…Herregud, nu kan jag inte hoppa i mina gamla sport tights igen, får väl sälja dem second hand..För har man väl provat och känt effekten av dessa byxor, så vill man ju inte ha på sig något annat!!

Bor du i Stockholm så kolla in butiken och kliniken,  de har allt, skor, inlägg, byxor – du blir garanterat lika kär som jag!

butiken_2labbet

 

Annons

8 kommentarer

 1. Vad väger försökspersoner? Runt 60 kilo och kanske cirka 160 cm hög. Är det verkligen rätt person att testa på. Kanske det hade varit ett mer relevant test på en kvinna som väger runt 85 kilo och 175 cm hög.

  1. Hej Johan, lite osäker på vad du menar, men det verkar ju som att du tror att produkten är något som man plockar från hyllan i en färdig förpackning, med storlekarna S,M,L,XL. Jag tror det då du verkar anta att en person med en annan vikt och längd hade fått ett sämre eller i varje fall annorlunda resultat? Om det är så du tror så missar du hela poängen med att de (tightsen) verkligen är måttade efter en individ och därefter uppsydda efter just den individens mått. Det gör produkten unik. Individuell och unik för just den personen.

 2. Låter ju superbra att dom gör måttbeställda tights. Vet du vilken kompressionsklass du har på dom? Och är kompressionen avtagande uppåt som sig bör?
  Alla vi med lipödem eller andra lymfatiska sjukdomar måste vara extremt noga med vår kompression som vi ska bära varje dag men jag tycker det är himla stökigt att ha dubbla kläder när jag tränar. Först dom medicinska kompressionsstrumporna och sen träningstights. Så funkar dom här att ha istället hade det ju varit guld.

 3. Jag skaffade ett par skräddarsydda tights för någon månad sedan på en mässa där de stod som utställare. Nu snackar vi verkligen skräddarsydda. De tar massor av mått och 2 veckor senare så får man sina “egna tights”. Värt att vänta på det kan jag lova er. Har aldrig känt liknande kompression. Har aldrig känt mig så pigg efter träningspassen som med mina nya tights på. Att de sedan är snygga är ju inte helt fel. Som du skriver så känner man sig så fit med dem.

  1. Ja de är sååå grymma – har testat andra ” vanliga” kompressionsfights nu efteråt… inget matchar dessa…:-)

 4. Vad kul att du är nöjd Linda! Jag såg en fråga ang. Retiks kompressionsklass, tightsen har en graderad kompression inom klass 1. På varje ben tas 8 mått och därefter anpassas trycket så att kompressionen blir avtagande mot hjärtat.

  1. Tack för svar Louise!
   Då räcker tyvärr inte den kompressionsklassen för oss med lipödem där vi behöver starkare kompression för att lyckas forsla bort lymfvätskan som vårt ickefungernade lymfsystem inte klarar av.
   Synd, för det är snygga tights!

Lämna en kommentar