BLOGGMENY

De sista veckorna har varit ett utmaning utan bra wi-fi, det svårt att ladda upp bilder, med så långsamt internet, så nu får ni de sista dagarnas roligaste höjdpunkt! Vi åkte till Koh Lipe, de sista 2 veckorna.

Koh Lipe, som betyder pappersön, är Thailands sydligaste ö, och nära gränsen till Malaysia. Ön kallas ibland för Thailands svar på maldiverna vilket är lätt att förstå. Det blir inte mycket mer paradis än så här! Vattnet runt omkring ön är kristallklart i en härligt turkos färg och sandstränderna har den mjukaste, vita sanden. Här bodde vi både på Pattaya Beach som är den mest populära, och sedan på Sunrise Beach som är den längsta stranden, som jag gillade bäst. Det var här jag hittade Castaway yoga med Yogalasson!

Castaway skylt yogastrand

Anders Larsson, som tidigare jobbat med försäljning hos Telia i över 13 år, tog steget vi andra bara drömmer om att våga ta. På uppmaning av jobbet, fick han möjlighet att ta en yogautbildning, för att kunna överta personalyogan. – Jag hade inga som helst planer om att vara ”offentlig” yogalärare, utan såg det som en möjlighet att förkovra mig, eftersom jag alltid tränat mycket och haft stor glädje av yogan i min privata praxis. Men kort därefter erbjöds han, dock med skräckblandad förtjusning, ett 6 veckors vikariat på ett ”offentligt” gym och i samma veva, omstrukturerade Telia sina tjänster. Detta ledde till slut att Anders beslutade sig för att hyra hut lägenheten i Göteborg och bosätta sig som yogalärare på Koh Lipe! Vilket paradisjobb!

Anders på berg

Anders & Lindasittande soluppgång 2 Det är en oslagbar känsla att börja dagen i soluppuppgången, med mjuk och härlig yoga, vågskvalp och varma brisar.

Lyft knä Jag frågade Anders vad han har för planer i framtiden?

Anders porträtt“Jag vill börja erbjuda yoga retreats här, nästa höst från oktober, till ett rimligt pris. Jag blir så trött på att allt skall vara så dyrt hela tiden, jag vill att yoga retreats skall vara tillgängligt för alla, inte bara dom med mycket pengar!

I lågsäsongen kan vi erbjuda mycket bra priser och flygbiljetterna är lägre dessutom. Tror många skulle älska en vecka här på Koh Lipe och Castaway, bästa läget, bra restaurang, spa med massagebehandlingar, yoga och funktionell träning, sol och bad.”

Jag utmanade Anders lite med acroyoga med terapeutisk flygning. Acroyoga är en rolig träningsform som är en blandning av yoga, akrobatik och thaimassage. En del av acroyogan har även terapeutiska tekniker.

krigarnaIntensiteten gör dig medveten om din kropp här och nu och du kan inte vara någon annanstans än närvarande med den du flyger med. Acroyoga går liksom “vanlig” yoga ut på att skapa enighet, dock på ett mer lekfullt sätt. Det handlar också om ett tillstånd av förening med sig själv, att acceptera sig just som som man är och inte att pusha sig självt för långt.upp och ner

Du kan läsa min artikel om Anders i Yoga world i framtiden, så håll koll på den! Anders och jag beslutande efter dagarna här att försöka oss på att göra ett retreat tillsammans i oktober! Vill du med och har du några önskemål? Vi föreställer oss en blandning av morgonyoga, funktionella träningstimmar, föredrag med mig, snorkling, god och nyttig mat, eftermiddagsyoga, massage, tid för läsning, sol och bad…

Linda & Anders

Hänger ni med? Skriv gärna en intresseanmälan här; [contact-form subject='[Hälsa %26amp; Fitness’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Webbplats’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Du kan följa @yogalarsson och läsa mer om Castaway resort – där vi kommer att bo på!

 

 

 

 

Annons

Lämna en kommentar